Efrat Galansky https://egalansky.com אסטרטגיה שיווקית לעולם העיצוב והאדריכלות Wed, 29 Jun 2022 10:40:23 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://egalansky.com/wp-content/uploads/2021/06/cropped-Favicon-32x32.png Efrat Galansky https://egalansky.com 32 32 סטודיו קוזי בראיון אישי על חומר, תאורה, עיצוב וגם קורונה https://egalansky.com/?p=490 https://egalansky.com/?p=490#respond Wed, 09 Jun 2021 20:05:43 +0000 https://egalansky.com/?p=490

האומנות והעיצוב הישראלי, תופסים מקום מכובד בשיח התרבותי המקומי והבינלאומי. 
קבוצת טכנולייט, חרטה על דגלה, מתן ייצוג ושיתוף פעולה עם האומנים ומעצבים הישראלים.
בכל פעם, אנו חושפים אומן/מעצב מצליח, מהשורה הראשונה, בראיון אישי החושף את סיפור חייו ואומנותו. 
בראיון זה, בחרנו להציג את צמד המעצבים יובל כרמל ואופיר זנדני הלא הם סטודיו קוזי. 
קריאה מהנה 
שלכם, 

קבוצת טכנולייט 

סטודיו קוזי: על חומר, טכנולוגיה, עיצוב וגם סין
את הריאיון עם סטודיו קוזי, ערכנו בסגר הראשון, אז כל העיניים היו מופנות לסין באצבע מאשימה וכועסת ודווקא יובל ואופיר, הסתכלו על העניין בפרדוכסליות מחויכת ,שכן את הפריצה הגדולה של קוזי, הם עשו דווקא בסין,

איך הכל התחיל:
אופיר זנדני ויובל כרמל סיימו לימודי עיצוב מוצר בשנת 2012 ב HIT, "ישר נפלנו למים," מספרים השניים בספונטניות נערית של "בוא נעשה משהו יחד".
תחילת הדרך הייתה דווקא בעיצוב כסאות, "כיתתנו רגלינו ברחבי איטליה למצוא מפעל שנעצב עבורו לאחר תקופה קצרה הבנו שיש לנו חוזקות שצריך לאפיין אותם ויתרונות טכנולוגיים שיש רק לנו."

ובכל זאת, איך מותחים חומר ופורצים את גבולותיו?
הדרך שבה אנו עובדים מציין יובל, היא לגייס טכנולוגיה מתקדמת מעולמות של ייצור דגמים ואבי טיפוס: מדפסות תלת מימד, סורקי תלת מימד , עיבוד ממוחשב, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות על חומרים טבעיים ומסורתיים כגון עץ.
"המשימה הראשונה בה הרגשנו שהחומר נמתח ונפרץ הייתה לקחת את העץ ולעבד אותו כנייר מקומט ולהשוות לו מראה אלסטי, רך וגמיש"
אחרי שנתיים של ניסיונות ותהיות וקימוטים של אלפי ניירות על רצפת המפעל שלנו, מספרים השניים, נסענו למילאנו להציג בתערוכת SALONA DE MOBILE היוקרתית.
תוך כדי תנועת העוברים והשבים בתערוכה, נעצר בביתן שלנו האוצר הראשי של DESIGN CHINA  וכמו בסיפור סינדרלה, מצאנו את עצמנו במטוס בדרך לסין.
ומשם הייתה הפריצה הגדולה שכן גוף התאורה האייקוני "מנורת בלום " הידועה, נרכש על ידי המותג קאזנובה ממשפחת פלטרונה פרואה. ומצאנו את עצמנו בעבודה שוטפת מול האליטה הסינית שאפשרה לנו להציג בשנחאי ולהיחשף בדיסונאנס אירוני, למעוז הקפיטליזם הסיני.
במשך שנים שיווקנו רק בחו"ל והצגנו בתערוכות הידועות בעולם: MAISON OBJECT PARIS AMBYENTE FRANKFORT ותערוכות רבות אחרות.

איך התפתחתם מהמנורה האייקונית למוצרים אחרים?

במהלך השנים, החלטנו לחשוף את היכולות שלנו את אותן חוזקות לשוק המקומי, כאן בארץ ולהגיע אל אדריכלים ומעצבים. העבודה מולם אתגרה ואפשרה לייצר אלמנטים ומוצרים נוספים שאמנם נולדו מתוך "מנורת הבלום" אך אפשרו לנו למתוח גם את גבולות המחשבה, הרעיונות והתעוזה שלנו.
פותחו אובייקטים מפתיעים כגון חיפויי קיר, קירות כוח בחללי פנים, עיצובי דלפקי קבלה, מוביילים ענקיים, רהיטים ועוד משילובים נועזים של חומרים מפתיעים
מתוך זה נולד גם השיתוף פעולה עם קבוצת טכנולייט שבימים אלה קורם עור וגידים לסדרת גופי תאורה המשלבים את העיצוב שלנו עם הידע, הטכנולוגיה והעוצמה של טכנולייט.

מה נאחל לשנה הבאה?

בריאות לכולנו, עיצובים, חומרים, טכנולוגיות ומפגש פנים אל פנים, המאפשר לנו את היצירה.
אנחנו אוהבים להיות מאותגרים ונכונים לכל רעיון אפילו כזה הנראה מופרך, זוהי פריצת גבולות החומר שבתודעה.

]]>
https://egalansky.com/?feed=rss2&p=490 0
פואטיקה ארוזה בפורצלן https://egalansky.com/?p=275 https://egalansky.com/?p=275#respond Sun, 06 Jun 2021 12:06:10 +0000 https://egalansky.com/?p=275

קבוצת טכנולייט, כחלק משיתוף פעולה עם אמנים ומעצבים ישראלים, יוצאת בסדרת ראיונות אישיים, בכל פעם נציג בפניכם אומן/מעצב מהשורה הראשונה בראיון אישי ,המגולל את סיפור אומנותו ואת החיבור שלו לעולם העיצוב. 
בראיון זה, בחרנו באומנית והפסלת אסתי קסטרו , הבאה מפיסול בברונזה אל פסלי פורצלן, ייחודיים ומופלאים. 
מאחלים לכם קריאה מהנה, 
שלכם, 
קבוצת טכנולייט

ראיון עם האומנית והפסלת אסתי קסטרו, הפותח צוהר אל צבעוניות פואטית של רוח וחומר ומתיחת הגבולות שביניהם.

אסתי קסטרו, פסלת וקרמיקאית, בת 54 , אמא לשלושה, חיה ויוצרת בתל אביב.
מאז ומתמיד, מספרת קסטרו, ידעתי לאן הלב מושך, בתור ילדה, לא היה חוג אומנות אפשרי, שלא נרשמתי אליו. הכיוון היה ברור, אך בכל זאת כשבבית, אמא אומרת בפסקנות שעולמות היצירה יכולים להתקיים רק בגדר "תחביב",  הדרך אל קריירה בתחום, התבררה כפתלתלה. לפיכך משאלות הלב, השתלבו עם הדרישות מבית, נרשמתי ללימודי עיצוב אופנה, במקביל שקדתי על תעודת הוראה בעיצוב. במהלך הלימודים, התחלתי לעבוד בסניף "סטפאנל" האיטלקית ותוך זמן קצר, בגיל 26,  הפכתי להיות מנהלת הרשת בישראל.
החשיפה לעולם האופנה הביאה עמה גירויים אומנותיים ,שפעפעו בי במשך שנים, אך רק בגיל מתקדם יותר, בעקבות נסיעה משפחתית לארצות הברית, חלה הפריצה הגדולה ועברתי לעסוק בפיסול ואומנות כמקצוע.
 
הסטודיו של אסתי:

אומנות היא דרך חיים, זאת אמונה, זה המקום הכי נכון עבורי, מספרת קסטרו.
"אני מגיעה לסטודיו בכל יום עם חדוות יצירה, מלווה בהתלהבות לאמירה ונתינה".
רמת האנרגיה של עבודותיה, מתועלת באופן זהה לפסל ענק בגודל אדם לבין צלחת פורצלן.
הסטודיו נפתח פעמיים בשבוע לסדנת אומן, בה מספרת אסתי על אומנותה, אמונתה ומנחילה את ידיעותיה וכישרונותיה לתלמידים הבאים לגמוע מתורתה האומנותית.
"כשאני מביטה מהצד מספרת קסטרו, ליבי מתרחב מהמקום המאפשר לכל אדם ליצור, ללא רקע, כישרון או מורשת"
תהליך הלימוד מחזיר אותי יחד עם תלמידי לראשוניות, לבסיס. יש משהו טהור ופואטי בראשוניות של החומר ושל היוצר.

איך הגעת לפיסול?

בהיותי סטודנטית, מצאתי את עצמי לא פעם, מגישה את עבודותיי בתבליטים ובתלת ממד, אז נולדה התובנה, שיש לי את היכולת לראות את החיים אחרת,
המשיכה לפיסול הייתה טבעית וגם הלימוד הבא ממנה של הפיסול הפיגורטיבי.

למה בחרת בפיסול כבבואה משקפת?

הפיסול בחר בי, מספרת קסטרו, הנושא שאני דנה בו הוא הנשיות. רציתי להעביר מסר בפיסול של נשיות ללא פילטרים, בניגוד לעולם האופנה ממנו באתי.
ליצור דמויות נשיות אותנטיות, כמו שהן, ללא פילטרים, היצירה שלי שואבת את כוחה מהעולם הנשי ומהסימבוליות שבו.

מהו סימן ההיכר שלך?

אני מזוהה ומזדהה עם סדרת פסלי הארטיק , עשויות הפורצלן, להן קראתי" זיכרון ילדות".
וכן עם כדי הבלון, הנמתחים ופורצים את גבולות החומר.
אני מעניקה לכדי הבלון ולכלים, סיומת חריגה, המשנה את הצורה המצופה והנורמטיבית לכאורה.
ולא בכדי נכתב "אסתי נותנת כבוד לכלי הבית ומאפשרת לנו הצצה להיכנס איתה לתוך המשפחה האריסטוקרטית של הקרמיקה, ע"י שימוש בצבעי פנטזיה (ורודים ועיטורי זהב), תוך שימור הראשוניות של הכלי"

למה את הכי מחוברת?

"כולם היו בני" מחוברת לתהליך, לעצמי ולתוצרים, אך יחד עם זאת מאוד קל לי לשחרר אותם. הדיאלוג בין החומר ליוצר, הוא מופלא , שכן האומן באצבעותיו יוצר ומעביר את המסר.
איך נולד כלי, פסל, או מוניומנט?
"אני מרגישה שהרעיון מגיע אלי ולא אני אליו" המפגש עם החומר, שעדיין לא יודע את תוצאתו, יוצר את הדיאלוג בין האומן לחומר, כשהמונולוג האישי שלי בשיח הוא היכולת למתוח את החומר לקצהו.
לכל כלי יש ערך, סיפור ונשמה, כשאני יוצרת אותו במפגש עם החומר, אני מרגישה אחרת ושונה בכל פעם מחדש ולכן כל כלי הוא אישי ויחודי ומיוחד במינו.

ולמה פורצלן?  

במשך שנים רבות, התמקצעתי בפיסול ויציקות בברונזה, החומר הנצחי.
טרגדיה אישית, הביאה אותי לשימושים בחומרים חדשים, ברבות השנים, מצאתי, כוח, עוצמה וחוזק, דווקא בחומרים "רכים" כמו קרמיקה ופורצלן.

כאדם אופטימי בבסיסו, חשוב לי להביא דרך האומנות שלי את היופי, האסתטיקה והשמחה.

מה הבשורה שלך לעולם בכלל ולאומנות בפרט?

"אני לא רואה את עצמי כמביאת בשורה, לא לשם כך אני עוסקת באומנות החומר, ישנם שני צדדים מקבילים בהם אני עוסקת". 
החומר- החיפוש הבלתי פוסק, הבא עם סקרנות ותשוקה בלתי נגמרת, של מרקם, חומר, צבע והשילוב ביניהם.
הלב הוא המעבדה באמצעותו עובר החומר לידיים.
הרוח- ההשראה מהסביבה, מהאנשים שאיתי ואלה שכבר לא.

הרוח והחומר מבחינתי הם לב ליבה של היצירה.

]]>
https://egalansky.com/?feed=rss2&p=275 0
ראיון אישי עם מעצב המוצר והאומן דור כרמון https://egalansky.com/?p=259 https://egalansky.com/?p=259#respond Sun, 06 Jun 2021 12:01:20 +0000 https://egalansky.com/?p=259

לקראת תחרות עיצוב מאווררי התקרה של SWING ובמסגרת סדרת הראיונות שאנו מקיימים עם אמנים ומעצבים ישראלים, 
בחרנו להציג את מעצב המוצר והאומן דור כרמון, השוקד בימים אלו, גם על סדרת מאווררים יוקרתית ל- SWING.

קבוצת טכנולייט חרטה על דגלה פרט לאיכות בלתי מתפשרת של מוצריה ושירותיה, את הזיקה והחיבור למעצבים ישראלים פורצי גבולות בטכנולוגיה, עיצוב וקונספט. 

אנו שמחים ונרגשים לספר לכם על העשייה פורצת הדרך של דור כרמון ועל השיתוף פעולה עם SWING, בסדרת כתבות מעצבות ומאווררות במיוחד. 

שלכם, 
קבוצת טכנולייט

 

הפונקציונאליות בהעלאת חיוך ראיון עם מעצב המוצר והאומן דור כרמון

המפגש הראשון שלי עם דור היה אי שם בשנת 2009, נכנסתי לאחת המסעדות ה"בועטות" של תל אביב באותם ימים ומול הבר, על הקיר, חייך אלי, חיוך שובב ומלא הומור, ההיפופוטם JOJO, שלימים הפך את דור לאחד המעצבים התעשייתיים הבולטים והמוכשרים שלקחו צעד בעיצוב הפונקציונאלי וחצו את קו האומנות.
 
קצת על עצמך?

יליד 1977, בוגר המחלקה לעיצוב תעשייתי 2004 במכון הטכנולוגי חולון, בתחילת דרכי המקצועית הצטרפתי לתוכנית
D-VISION, תכנית מצוינות לעיצוב ופיתוח מוצרים עבור חברת כתר פלסטיק. בסיום התוכנית נשארתי לעבוד בקבוצת כתר והובלתי את הקו העיצובי של מחלקת ריהוט הגן. במקביל לימדתי לאורך השנים ב HIT ובאקדמיות שונות.

"החלום שלי היה לעצב כסא, בלי להתפשר על הקו העיצובי ויחד עם זאת להפוך אותו לפונקציונאלי ובעל ערך מוסף שיווקי. ואכן בימי בכתר פלסטיק, הייתה לי הזכות לעצב את כסא הילדים האייקוני, שהפך להיות מזוהה ביותר עם כתר בכל רחבי העולם".
 
איך נולד המותג "דור כרמון" ומה הייחודיות של העשייה העיצובית שלך?
 
ב 2013, פתחתי את "סטודיו דור כרמון" הסטודיו מעצב מוצרים בעולם HIGE END בעיצוב הבית וכן משיק לאומנות.

בעיצובים שלי, מספר דור, אני מתנסה בחומרים ובטכנולוגיות שונות : מהזרקות פלסטיק, דרך יציקות פורצלן, הזרקות אלומיניום, צורפות ועד פיתוח קונספטים ומוצרים לתעשיית הריהוט והמטבחים.

יש לי "שריטה" לפרופורציות מספר דור, אני קונטרול פריק של פרופורציות , יחד עם קווים זורמים ומשטחים מעוגלים. התנועות המעגליות הן מוטיב שחוזר על עצמו כמעט בכל עיצוב, ואת הזרימה שבמעגליות, מספר דור, ניתן לראות אפילו  בעיצובים שטוחים וישרים כגון מטבחים.

אין קן שמתחיל ואין לו סיבה, מספר דור, לכל דבר יש סיבה, לצורה, לגובה, לעובי ולפרופורציות, מעבר לטכנולוגיה, החיבור לחומר הוא מהותי.
והאומנות? היכן פוגשים אותה ומה באג'נדה שלה?
 
עיצוב אובייקטים אומנותיים ויישומים בגישה וטכנולוגיה של עיצוב מוצר, יש הלימה וסינרגיה מוחלטת בין העיצוב לאומנות, האחד מזין את השני.

"האומנות שלי באה בעיקרה מהשראות מעולם החיות, זה העולם של הילדות, יש בו נאיביות ותום ויחד עם זאת הומור" קריצה אנושית מעולם דימויים שנחקרת בעין אנושית תוך הפשטה צורנית ויצירת קוו אייקוני ייחודי.

בתחום ה DESIGN & ART אנחנו מיוצגים בארץ ובעולם ע"י  GAL GAON COLLECTION (מונטיפיורי 44 ת"א).
עיצוב פונקציונאלי? איך הופכים אותו לאייקוני מבלי לאבד את השימוש הפשטני בו?

את התשובה לשאלה הזאת, ניתן לראות ב Wow Sofa שעיצבתי לחברת SIXINCH. הספה מייצרת את הדיאלוג המושלם בין טכנולוגיה וחומרים  מתקדמים לבין תפיסה עיצובית של הספה הקלאסית. האייקוניות נובעת מהטכנולוגיה המתקדמת וההתכתבות הבלתי מתפשרת עם הקלאסיקה העיצובית. שוב, הפרופורציות, הצבעוניות, החומריות לכל ניואנס יש משמעות מזוקקת ומדויקת ביצירת הדיאלוג. אייקוניות היא בסופו של דבר אינטרפטציה שיווקית של הדיאלוג בין העיצוב, האומנות והטכנולוגיה.
ספר על פרוייקט שאתה עובד עליו עכשיו והוא שונה ומרגש?

בשנה האחרונה אני בשיאו של שיתוף פעולה עם חברת SWING מאווררי תקרה מקבוצת טכנולייט על עיצוב ופיתוח מספר מאווררים אייקונים המשלבים את הידע, הנסיון וההבנה בטכנולוגיות של קבוצת טכנולייט, יחד עם המעוף העיצובי והקווים הדומיננטיים שלי העוברים כחוט השני בעיצוביי – טביעת האצבע הייחודית שלי כמעצב
הדיאלוג הפורה בינינו, הוביל ליצירתם של מאווררי תקרה, מעוצבים, חדשניים שטרם נראו בארץ ובעולם, הפרוייקט מרגש, מאתגר והעבודה עם הקבוצה מאפשרת את המעוף העיצובי והטכנולוגי.
וכשתהיה גדול?

להמשיך ליצור, לייצר, לעצב, להפוך את האומנות לחלק אינטגרלי מהעיצוב שלי ולפרוץ את הגבולות של עצמילהמשיך לעבוד עם חברות עיצוב מובילות בינלאומיות ,להנות מהדרך, מהעשיה ושהתוצאה תעביר לאנשים את התחושות וההתרגשות שלי מהעשייה.
]]>
https://egalansky.com/?feed=rss2&p=259 0
Hello world! https://egalansky.com/?p=1 https://egalansky.com/?p=1#comments Mon, 31 May 2021 06:34:30 +0000 https://egalansky.com/?p=1 Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

]]>
https://egalansky.com/?feed=rss2&p=1 1